Vård & Omsorg

Vill du utbilda dig inom vård och omsorg och går på SFI? Vi har förberedande kurser och studiehandledning på flera olika språk där du får kunskap om vad din utbildning kommer att handla om. Denna kurs rekommenderar vi att du läser innan din utbildning på Vård och omsorgsprogrammet börjar. Har du gått denna kurs kommer du mycket lättare kunna följa med och klara av din framtida utbildning på Vård och omsorgsprogrammet. Varje introduktionskurs varar 10 veckor. Efter 10 veckor kan du fortsätta till nästa förberedelsekurs inom Vård och omsorg.

OBS: Det här är inte själva utbildningen, den här kursen ger dig en förförståelse om vad din framtida utbildning handlar om så att det blir lättare att genomföra den när du är klar med SFI.

Kurskod för utbildningsplikt: GRNORI21E

Övrig information: Har ni en grupp elever som vill ha kursen på en annan tid, hör av er till oss, så kan vi lösa det.

Tider och språk:

Uppstart V3, V13 och V23

Kursens varighet10 veckor

Tisdagar 13.30-1530 engelska, arabiska, dari

Onsdagar 13.30-15.30 Lätt svenska (SFI C+D)

Fredagar 13.30-15.30 swahili, franska, tigrinja

Ansökan

Digitala klassrum

Tillsammans skapar vi det stöd ni söker

BIU kan med sin breda kunskap vara ett stöd för de olika integrations- och arbetsmarknadsprojekt som finns runt om i landet. Vi kan erbjuda kurser som de olika projekten vill att eleverna ska ta till sig kunskap om. Det kan till exempel handla om olika yrkesinriktningar såsom kranförarutbildning, kurs i livsmedelshygien, datautbildning, trafikkunskap, stöd i extratjänst/nystartsjobb eller andra insatser som genomförs lokalt i er kommun. Tillsammans skapar vi det stöd ni behöver.

Kontakta oss
För beslutsfattare & lärare
Timbank
För elever
Ansök