Vi hjälper dig att hitta din väg in i Sverige

Som ny i Sverige, oavsett ålder, är det viktigt att du lär dig svenska för att kunna ta till dig av all ny information och för att kunna börja i skolan. Man vill gärna att du ges en god möjlighet att komma ut i arbetslivet så fort som möjligt och att du blir en del av samhället. När du är inskriven på en skola så kan skolan se till så att vi på BIU kan hjälpa dig. Det gör vi genom att ha en kontaktperson som pratar ditt språk och som översätter informationen du får i skolan. BIU finns för elever på både grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Här har du förstås möjlighet att ställa frågor till din kontaktperson som du känner att du vill ha svar på.

De som arbetar hos oss har olika bakgrunder från andra länder och har också kommit som nya till Sverige en gång. De har gått igenom den process som du nu går igenom. Det gör att de har lätt att förstå dig och dina frågor och vad du behöver hjälp med. Du kan lita på att vi på BIU vill hjälpa dig rätt.

Se våra tjänster

Tillsammans skapar vi det stöd ni söker

BIU kan med sin breda kunskap vara ett stöd för de olika integrations- och arbetsmarknadsprojekt som finns runt om i landet. Vi kan erbjuda kurser som de olika projekten vill att eleverna ska ta till sig kunskap om. Det kan till exempel handla om olika yrkesinriktningar såsom kranförarutbildning, kurs i livsmedelshygien, datautbildning, trafikkunskap, stöd i extratjänst/nystartsjobb eller andra insatser som genomförs lokalt i er kommun. Tillsammans skapar vi det stöd ni behöver.

Kontakta oss
För beslutsfattare & lärare
Timbank
För elever
Ansök