Datorkurs grund

Den här kursen är för elever utan förkunskaper i att använda en dator.

Kursen börjar med motiverande samtal om varför man behöver lära sig dator för att klara sig själv i Sverige. Vi jobbar med att skapa en struktur för sina lösenord, inloggningar och en grundläggande inlärning av att använda sitt Bank – ID. Vi förklarar också de viktigaste sidorna på internet som 1177, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan. I kursen kommer vi även jobba med att använda word, inlärning av e-post och att bifoga ett dokument.

I fortsättningskursen går vi djupare in på dessa sidor, i den här kursen får de information om att sidorna finns och varför det är bra att kunna logga in och läsa sin information där.

Kursen pågår i 10 veckor och det finns möjlighet att gå om kursen om man behöver repetition

Kursen finns på arabiska och eleverna behöver en dator med hörlurar för att deltaga på kursen.

Övrig information: Har ni en grupp elever som vill ha kursen på en annan tid, hör av er till oss, så kan vi lösa det.

Tider och språk

Uppdateras snart!

Ansökan

Digitala klassrum

Tillsammans skapar vi det stöd ni söker

BIU kan med sin breda kunskap vara ett stöd för de olika integrations- och arbetsmarknadsprojekt som finns runt om i landet. Vi kan erbjuda kurser som de olika projekten vill att eleverna ska ta till sig kunskap om. Det kan till exempel handla om olika yrkesinriktningar såsom kranförarutbildning, kurs i livsmedelshygien, datautbildning, trafikkunskap, stöd i extratjänst/nystartsjobb eller andra insatser som genomförs lokalt i er kommun. Tillsammans skapar vi det stöd ni behöver.

Kontakta oss
För beslutsfattare & lärare
Timbank
För elever
Ansök